Tilmeld dig Værkstedet nyhedsbrev og modtag info om kurser og hold før alle andre ✨

Kalender

Kursus- og keramikkalender

Find begivenhed og information herunder

Læs mere om de hold der er åbent for tilmelding ligenu her eller på ”Værkstedet- et lille kreativt kursussted i Ribe” Facebookprofil- Her kan du også følge sidste nyt og se hvad der rør sig indenfor keramik og arrangementer.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Intensivt keramik drejekursus for nybegyndere og letøvede- 1  plads tilbage😊

Intensivt keramik drejekursus for nybegyndere og letøvede- 1 plads tilbage😊

23 apr 2024, 16:00 - 23 apr 2024, 18:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Har du altid haft en drøm om at lære at dreje- sidde der i fred og ro og bare lade den våde ler forme sig i dine hænder- så kommer her et intensivt drejeforløb for nybegyndere og letøvede voksne og unge.

Datoerne er: 23 april, 7maj, 21 maj, 4 juni og 18 juni fra 16- 18. På holdet er der kun plads til 4 deltagere, så undervisningen vil være intensiv og du vil virkeligt få drejetid, ved din helt egen drejeskive.

Der vil indgå 1 kg ler pr. deltager pr. gang- men mere ler kan tilkøbes på selve dagen. Kan du allerede dreje- er dette hold ikke noget for dig, der henvises til Værkstedets andre hold, eller et personligt drejekursus, som du kan læse meget mere om på hjemmesiden.


Du vil blive undervist i:

Drejeskiven, arbejdsstillinger, håndstillinger og hvordan leren og du kan arbejde sammen.

Du vil også modtage undervisning i trimning- at dreje leren af og hvordan du skaber elegance og lethed på dine emner, selvom du er nybegynder.

Der vil være undervisning på dit niveau i glasering- så er du helt nybegynder i keramik, står du til sidst med en viden om alle processer i fremstillingen.

Når du deltager på dette hold har du mulighed for at melde dig til Klub Værksted, som er en gruppe af brugere af Værkstedets faciliteter, uden for åbningstid- og virkelig få masser af erfaring, lynhurtigt- læs mere: vaerkstedetribe.dk/klub-vaerksted/


Prisen på dette hold er 2750kr med 1 kg. ler pr, gang og kaffe/the.

Bookningen er igang og som sædvanligt er det først til mølle og når du har betalt, er du sikret en af de 4 pladser.

Tilmeldingen sker via en sms til Piamaja på 20820191.

Vi ses!
Jeg glæder mig til at se dig 🙂

Se flere hold og arrangementer på www.vaerkstedetribe.dk
... Se mereSe mindre

7 interesseret  ·  1 deltager
Keramikhold for nybegyndere og lettere øvet. Fuldt booket😊

Keramikhold for nybegyndere og lettere øvet. Fuldt booket😊

24 apr 2024, 16:30 - 24 apr 2024, 18:30

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Dette lille keramikforløb henvender sig til dig, som rigtigt gerne vil snuse til keramik- til dig, som er uøvet og lettere øvet, men mangler viden og nemme teknikker for at komme igang. For voksne og unge.

Datoerne er: 24 april, 8maj, 22maj, 5 juni og 19 juni kl. 16,30- 18,30 og alle materialer indgår i forløbet, samt The/Kaffe og sødt.

På forløbet undervises du i :
-Grundlæggende teknikker i at skabe i hånden- så du kan kreere lige det du har lyst til.
-Plade og forskellige pølseteknikker- så du er hurtigt igang.
-Drejning- hvis du vil.
-Glasering med dyppe glasurer og penselglasurer.

På forløbet får du desuden grundlæggende viden om keramik- imens du modtager løbende undervisning og sparring på dine helt egne projekter, i en hyggelig og afslappet atmosfære. Vi har det virkeligt sjovt på disse hold.

På dette forløb har du mulighed, for at skabe det du gerne vil og når forløbet er færdigt, er du klædt på til at fortsætte på et øvet hold, eller benytte dig af Åbent Værksted hver anden fredag, hvor du kan skabe det du vil og jeg brænder for dig.

Der er også mulighed for at være med i Klub Værksted- tjek hjemmesiden for mere info vaerkstedetribe.dk/klub-vaerksted/

Prisen er 1500kr og der er ingen begrænsninger på ler- men ved usædvanligt store emner, vil der være et tillæg på brænding. Det taler vi om. Når du har betalt, har du en af de 12 pladser der er på holdet.

Tilmelding via en sms til 20820191- her er du også velkommen med spørgsmål og kommentarer.

Jeg glæder mig til at lernørde med dig:-)
... Se mereSe mindre

79 interesseret  ·  7 deltager
Keramikhold for let øvede- kun 5 ledige pladser.

Keramikhold for let øvede- kun 5 ledige pladser.

24 apr 2024, 19:00 - 24 apr 2024, 21:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Holdet er for dig der har været på et nybegynderhold her, eller i andre sammenhænge og som gerne vil finpudse dine teknikker og blive endnu bedre, end du allerede er.

Datoerne er: 24 april, 8 maj, 22 maj, 5juni og 19 juni 19- 21

På holdet er der mulighed for:

-at få 1:1 sparring på dine emner.
-at dreje og opøve noget erfaring og kunnen.
-at få endnu mere indblik i glasering, så du efterhånden er klar til at bruge professionelle værktøjer og materialer.
-at arbejde fokuseret og uden afbrydelser med dine helt egne projekter.

På dette hold vil vi hver gang lige bruge 5- 10 min i starten af sessionen på at gennemgå hvad vi er i gang med, hvad vi har lært og hvad vi gerne vil. Der vil være fælles undervisning efter behov- ellers 1:1 sparring på dine projekter.

Deltager du i dette hold, har du mulighed for at være en del af Klub Værksted, som er en lille gruppe der bruger Værkstedet uden for åbningstid- læs mere lige her:https://vaerkstedetribe.dk/klub-vaerksted/

Prisen for dette kursus er 1500kr og alle materialer er med i prisen- der kan forekomme et ekstra gebyr til brænding, såfremt du arbejder med rigtigt store emner. Det taler vi om.

Tilmelding til holdet foregår på sms 20820191- og når du har betalt, har du en af de 12 pladser.

Jeg glæder mig til at se dig til mange hyggelige timer med lernørderi i Værkstedet.

Kh. Piamaja
Du kan se andre aktiviteter og hold på www.vaerkstedetribe.dk
... Se mereSe mindre

1 interesseret  ·  1 deltager
Åbent Keramik Værksted

Åbent Keramik Værksted

26 apr 2024, 13:00 - 26 apr 2024, 17:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Næsten hver eneste fredag i ulige uger fra 13-17 åbner Værkstedet dørene, så du frit kan droppe ind, uden tidsbestilling eller andre formaliteter. Det er fri fredag når det er bedst.

Disse fredage kan du bruge til at sidde i Værkstedet og arbejde med keramikken, glasere det du ikke nåede sidst eller tage snakken om hold, begivenheder og private arrangementer.

På Åbent Værksted er du velkommen til at bruge rummet sammen med dine børn, din mor eller bare stemple ind til en hyggelig fredag i værkstedets dejlige atmosfære. Og alle er velkomne, også dem der ikke er blandt Værkstedets kursister.

Du kan købe ler, som jeg brænder for dig og tilkøbe glasering, såfremt du ikke er øvet- der er kaffe og the på kanden og altid en dejlig munter fredagsstemning. Alle er velkomne!

vi ses!
... Se mereSe mindre

1 interesseret  ·  2 deltager
1 dags keramik workshop for unge og voksne. Alle niveauer.

1 dags keramik workshop for unge og voksne. Alle niveauer.

10 maj 2024, 10:00 - 10 maj 2024, 16:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

I Kristi Himmelfart i år, har du en unik mulighed for at deltage i en keramik 1 dags workshop, uanset om du er helt nybegynder eller øvet, ung eller voksen.

Tag din veninde, mor eller søster i hånden og mød op til en skøn Fredag efter Kristi Himmelfart- d. 10 maj 10-16

Dagen er for alle unge og voksne, uanset niveau og der er 12 pladser- dagen igennem vil der være fri leg og fordybelse i og med leren.

Du kan på dagen:

-Dreje- eller blive introduceret til drejning.

-Lave kopper, skåle, lysestager, vaser og meget mere i pladeteknik eller lære det.

-Forme i hånden og lære nemme teknikker til at lykkedes med leret.

-Fordybe dig uden stress og jag og nyde en vidunderlig kreativ fridag.

Du vil på dagen modtage sparring på dine helt egne projekter, hvis du vil, så du lykkedes med dem.

Dagen starter med en kort gennemgang af jeres ønsker og grundprincipperne for at skabe i ler. Har du ikke specifikke ønsker til hvad du gerne vil lave, er der naturligvis masser af inspiration at hente i Værkstedet.

Dagen igennem vil der være kaffe/the og småkager i dåsen, samt sandwich til frokost, så du ikke skal røre en finger, udover at nyde at fordybe dig i keramikken. Har du specielle madhensyn oplyses dette ved tilmelding.

Der vil i workshoppen indgå 2 kg ler pr. person- har du brug for mere ler, kan dette købes på dagen. Du kan også købe med hjem til endnu flere gode ler oplevelser.

Brændt keramik kan glaseres på Åbent Værksted efter 2- 4 uger, er du uøvet i glasering dypper jeg dine emner i en valgfri glasur for 25 kr. pr emne, det aftaler vi på dagen. Der kan ligeledes arrangeres forsendelse, skulle du komme langvejs fra.

Det koster 990 kr. pr person at deltage i workshoppen og når du har betalt, har du en plads. Tilmelding via en sms på 20820191- eller via besked knappen- her er du også velkommen med dine spørgsmål og kommentarer.

Jeg glæder mig til at se dig til endnu en lækker keramikdag i Værkstedet.

Kh. Piamaja
... Se mereSe mindre

47 interesseret  ·  1 deltager
Intensiv drejeweekend

Intensiv drejeweekend

11 maj 2024, 10:00 - 11 maj 2024, 15:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Intensiv drejeweekend.

Har du altid haft en drøm om at lære at dreje- sidde der i fred og ro og bare lade den våde ler forme sig i dine hænder- så kommer her et intensivt drejeforløb for nybegyndere og letøvede voksne og unge.

Datoerne er- lørdag d. 11 maj og søndag d. 12 maj fra 10-15 På holdet er der kun plads til 4 deltagere, så undervisningen vil være intensiv og du vil virkeligt få drejetid, ved din helt egen drejeskive.

Der vil indgå 2 kg ler pr. deltager pr. dag- men mere ler kan tilkøbes på selve dagen. Kan du allerede dreje- er dette hold ikke noget for dig, der henvises til Værkstedets andre hold, eller et personligt drejekursus, som du kan læse meget mere om på hjemmesiden.


Du vil blive undervist i:

Drejeskiven, arbejdsstillinger, håndstillinger og hvordan leren og du kan arbejde sammen.

Hvad skal der egentligt til, for at blive dygtig?

Du vil også modtage undervisning i trimning- at dreje leren af og hvordan du skaber elegance og lethed på dine emner, selvom du er nybegynder.

Der vil være mulighed for at glasere på Åbent Værksted, fredage i ulige uger 13-17. Er du utrænet i glasering glasere jeg for dig til 25 kr pr. emne- det er også mulighed for at booke et personligt glaseringskursus til 1500kr.

Når du deltager på dette hold har du mulighed for at melde dig til Klub Værksted, som er en gruppe af brugere af Værkstedets faciliteter, uden for åbningstid- og virkelig få masser af erfaring, lynhurtigt- læs mere: vaerkstedetribe.dk/klub-vaerksted/

Prisen på dette hold er 2999kr med 2 kg. ler pr, dag og kaffe/the, småkager i dåsen i vinduet og en sandwich til frokost- er der specielle kosthensyn oplyses dette ved bookning.

Tilmeldingen sker via en sms til Piamaja på 20820191, eller via besked knappen.

Vi ses!
... Se mereSe mindre

30 interesseret  ·  2 deltager
10 pladser tilbage🎉Kreativ Sommerskole for børn og unge- Årgang 15 og opefter.

10 pladser tilbage🎉Kreativ Sommerskole for børn og unge- Årgang 15 og opefter.

02 jul 2024, 9:00 - 02 jul 2024, 15:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

Kreativ Sommerskole for børn og unge.
Årgang ´14 og opefter.

Tirsdag d. 2 juli- Onsdag d. 3 juli og Torsdag d. 4 juli fra 9- 15

Det er min helt store glæde at byde velkommen til dette års kreative sommerskole for børn og unge- her vil vi fordybe os i forskellige kreative værksteder og udforske mange forskellige materialer sammen.

Sommerskolens program:
Tirsdag 9- 12: Der vil være fri leg i keramik værkstedet- Her kan dit barn dreje, forme i hånden og modtage undervisning i hvordan man laver kopper, vaser, smykkeskåle eller lige det dit barn har lyst til at lave. Er det tørvejr har børnene mulighed for at tage deres lerprojekter med udendørs og sidde under de store træers skygge i haven.

Tirsdag 12,30- 14,30 Pernille afholde en miniworkshop i Skurvognen i Origami, med alle mulige tapeter, mønstrede papirer og skønherligheder.

Tirsdag 12,30- 15 vil der i Værkstedet være en miniworkshop i decopage, hvor vi forvandler gamle udtjente ting til skønheder.

Tirsdag 9- 15 vil udendørsværkstedet i den åbne carport være åbent med et selvbetjenings værksted ala “Shanes World” Hvor bordene vil bugne med alt mellem himmel og jord, der kan limes sammen med limpistoler til skønne finurligheder. Finurlighederne kan derefter pakkes ind i papmache og gives maling. En sjov lille bonusinfo- på sidste års sommerskole blev der brugt 70 stænger lim i dette værksted, den første dag 🙂


Onsdag 9- 12 Vi bygger, saver, hamrer og sliber skulpturer i gasbeton- der er her både mulighed for at arbejde små delikate dekorations ting der vil pynte på ethvert pigeværelse eller lave en kæmpestor skræmmende udendørsskulptur. Dette foregår udendørs- i tilfælde af regnvejr er området overdækket- i tilfælde af virkeligt meget regn, arbejder vi i Piamajas hus.

Onsdag 12,30-14,30 Pernille afholder idag en miniworkshop i Skurvognen i hvordan man bygger et superfint lille udendørs vindspil eller indendørs vinduesophæng. Her arbejdes med mange forskellige materialer og der kan virkelig skabes noget fint.

Onsdag 12,30- 15 der er mulighed for at vende tilbage til at arbejde i gasbeton, hvis lysten er til det.

Onsdag 12,30- 15 Mini workshop i Værkstedet i at designe, sy og dekorere sin helt egen stoftaske, som man bagefter kan slynge på armen eller bagagebægeret, når det nye skole år starter igen. Vi dykker ned i Piamajas kæmpelager af stofrester, bånd og dimsedutter og udfolder os kreativt.

Onsdag 9-15- Shanes world er åbent og der er fri fordybelse.


Torsdag 9- 12 arbejdes der med pladeteknikker i keramik- her kan der bygges krus, etager, smykkeskåle, skilte, vægophæng og meget mere- formiddagen afsluttes med at vi giver vores skønne ting farve- hvorefter Piamaja efter brænding glasere med gennemsigtig glasur.

Torsdag 12,30- 14,30 afholder Pernille miniworkshop i skurvognen i hvordan man skaber smukke blomster i alle mulige former for papir, stof og genbrugsmaterialer.

Torsdag 12,30- 15,00 Glaserings kursus i Værkstedet- her glasere vi de skønne keramik ting vi skabte i tirsdags.

Torsdag 9- 15 Shanes World er åbent.


Teamet på Årets Sommerskole er Piamaja, som er uddannet Pædagog og Kunst Terapeut- og til daglig underviser i Værkstedet. Birgitte, der er uddannet Pædagog og Sundheds og Social Assistent, samt Pernille der afholder en mini workshop hver dag fra 12,30- 14,30- hun er naturligvis også pædagog:-) Og vi glæder os alle tre, det blir 3 skønne dage med fordybelse, masser af finurligheder, smil og glæde.

Der vil være plads til 24 børn og unge på Årets Kreative Sommerskole og en plads koster 1399 kr. Når du har betalt, har dit barn en plads.

Dit barn skal medbringe madpakke og drikkelse til hele dagen og der vil være indlagt spisepauser. Påklædningen skal være praktisk og kunne tåle pletter af alt og den skal afspejle dagens vejr.

Alt det med småt:

Vi garantere ikke, at dit barn medbringer produkter med hjem, af en vis standard, men vi har alle muligheder for, at dit barn får 3 skønne kreative dage, hvor han eller hun kvit og frit kan fordybe sig i de kreative projekter og forskellige værksteder- og vi vil gøre vores allerbedste for at dit barn får en fantastisk oplevelse.

Værkstedets børne og unge aktiviteter, kan ofte rumme børn med specialbehov, en tommelfingerregel er dog, at såfremt dit barn har behov for støtte i skolen, har han eller hun det sikkert også her- Har du et barn med specialbehov, som du overvejer at tilmelde Sommerskolen, kontakt da Piamaja for nærmere dialog.

Tilmelding til Piamaja på sms til 20820191.

Så kan det godt snart blive sommerferie- Mange glade hilsner fra Birgitte, Pernille og Piamaja 🙂
... Se mereSe mindre

42 interesseret  ·  3 deltager
3 dages keramikworkshop for nybegyndere og letøvede.

3 dages keramikworkshop for nybegyndere og letøvede.

23 jul 2024, 10:00 - 23 jul 2024, 16:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

3 dages keramikworkshop for nybegyndere og letøvet- uge 30
Datoerne er 23-24-25 juli fra 10-16

3 dages workshoppen er for voksne og unge- der er helt nybegyndere eller let øvede. Har du altid drømt om at fordybe dig i keramik og have god tid til at skabe lige nøjagtigt det du vil- så er her chancen.

-Du kan lære at dreje
-Du kan lære at sidde med en klump i hånden og forme nye kaffekopper, skåle eller noget helt andet.
-Du kan lære at arbejde med pladeteknikker og dekorere den smukt og unikt.
-Du kan lære at bygge skulpturer/vægophæng eller skilte.

Kort sagt- mulighederne for at komme i mål med at lave lige det du har lyst til, er vidtåbne.

Undervejs har vi rigtigt god tid til at nørde med lige nøjagtigt dit projekt og fordybe os i leren, det er balsam for sjælen.

Da det er ferietid- vil der være fuld forplejning og der vil hver dag blive serveret morgenboller, lækker frokost og sødt om eftermiddagen. Der vil hele tiden være frisk kaffe og the på kanden, frugt og en lille småkage. Kort sagt- du har fuldtidsferie og skal kun nyde at arbejde med leren og hygge dig i og hvis vejret er godt, udenfor Værkstedet i skyggen under de store træer.

Dag 1 starter vi med en kort gennemgang af grundprincipperne i at arbejde med ler og derefter modtager du 1:1 sparring på dine helt egne projekter og efter behov, vil der være små bidder af fælles undervisning.

Når workshoppen er slut, vil Piamaja brænde dine keramikting og der vil være glaseringsaften, hvor du modtager et glasurkursus og glasere dine ting, mandag d. 26 august kl. 19-21. Har du ikke mulighed for at deltage, glasere Piamaja din keramik for dig i en dyppeglasur for 25kr. pr. emne.

Færdigbrændt keramik kan derefter afhentes på Åbent Værksted- har du ikke mulighed for at hente, kan forsendelse arrangeres.

Prisen for 3 dages workshoppen incl. alle materialer samt fuld forplejning og glaseringsaften er 3499kr. Ved tilmelding betales et depositum på 1000kr og resten af beløbet senest 1 juli. Depositummet refunderes ikke ved afbud.

Jeg glæder mig sådan til at lernørdeferie med dig og sørge for, at Din ferie blir fyldt med masser af gode oplevelser!

Tilmelding til Piamaja, via en besked her eller på sms til 20820191- og her er du også velkommen med alle dine spørgsmål.

Vi ses 🙂
... Se mereSe mindre

5 interesseret  ·  1 deltager
3 dages keramikworkshop for alle niveauer- uge 31.

3 dages keramikworkshop for alle niveauer- uge 31.

30 jul 2024, 10:00 - 30 jul 2024, 17:00

Obbekjærvej 56, 6760 Map

3 dages keramikworkshop- for alle niveauer- uge 31.
Datoerne er 30 juli-31 juli og 1 august fra 10-16

For voksne og unge der ønsker en skabende og kreativ ferie.

-Du kan lære at dreje eller blive endnu bedre
-Du kan lære at sidde med en klump i hånden og forme nye kaffekopper, skåle eller noget helt andet eller få forbedret dine teknikker- eller bare kaste dig ud at skabe det du vil.
-Du kan lære at arbejde med pladeteknikker og dekorere den smukt og unikt- eller forbedre det du allerede kan.
-Du kan lære at bygge skulpturer/vægophæng eller skilte eller få bygget det du længe har drømt om.

Kort sagt- mulighederne for at komme i mål med at lave lige det du har lyst til, er vidtåbne.

Undervejs har vi rigtigt god tid til at nørde med lige nøjagtigt dit projekt og fordybe os i leren, det er balsam for sjælen.

Da det er ferietid- vil der være fuld forplejning og der vil hver dag blive serveret morgenboller, lækker frokost og sødt om eftermiddagen. Der vil hele tiden være frisk kaffe og the på kanden, frugt og en lille småkage. Kort sagt- du har fuldtidsferie og skal kun nyde at arbejde med leren og hygge dig i og hvis vejret er godt, udenfor Værkstedet i skyggen under de store træer.

Dag 1 starter vi med en kort gennemgang af grundprincipperne i at arbejde med ler og derefter modtager du 1:1 sparring på dine helt personlige projekter og små og store oplæg om lige det vi støder på undervejs.

Piamaja holder løbende oplæg omkring div. teknikker, muligheder og demonstrere hvordan du hurtigt blir bedre end du allerede er 🙂

Når workshoppen er slut, vil Piamaja brænde dine keramikting og der vil være glaseringsaften, hvor du modtager et glasurkursus og glasere dine ting, tirsdag d. 27 august kl. 19-21. Har du ikke mulighed for at deltage, glasere Piamaja din keramik for dig i en dyppeglasur for 25kr. pr. emne.

Færdigbrændt keramik kan derefter afhentes på Åbent Værksted- har du ikke mulighed for at hente, kan forsendelse arrangeres.

Prisen for 3 dages workshoppen, med fuld forplejning og glaseringsaften er 3499kr. Ved tilmelding betales et depositum på 1000kr og resten af beløbet senest 1 juli. Depositummet refunderes ikke ved afbud.

Jeg glæder mig sådan til at lernørdeferie med dig og sørge for, at Din ferie blir fyldt med masser af gode oplevelser!

Tilmelding til Piamaja, via en besked her eller på sms til 20820191- og her er du også velkommen med alle dine spørgsmål.

Vi ses- Kh. Piamaja
Se flere arrangementer og hold på www.vaerkstedetribe.dk
... Se mereSe mindre

5 interesseret  ·  1 deltager

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Værkstedets nyhedsbrev

… og modtag masser af spændende info og nyheder om kurser og hold før alle andre!