Tilmeld dig Værkstedet nyhedsbrev og modtag info om kurser og hold før alle andre ✨

Om Værkstedet

Om værkstedet

Et kreativt åndehul

Midt i den 7000 kvm upolerede skovhave på Obbekjærvej 56 i Ribe, finder du det lille hyggelige Værksted. Værkstedet er kreativt indrettet, i et gammelt have hobbyrum og træder du et skridt op, befinder du dig i hønsehuset, hvor der er indrettet ”Drejestue” I dag er der hverken spor af høns eller garageporte, det eneste der består, er det rustikke gamle værkstedsgulv, som tåler skidt, ler og sprøjt af både glasur og kaffetår. Der er store venlige vinduespartier, med kig til skov og natur og på kolde dage, brænder ilden lystigt i brændeovnen.

Ideen om Værkstedet startede ved, Piamaja allerede da hun så huset første gang, som potentiel køber. Tanken var blot, at rummet skulle være rammen om hendes egen lille fritidsproduktion af keramik. Keramikken er for længst solgt og den ene lille keramik workshop i efteråret 22, er afløst af flere ugentlige keramikhold, sommerskole for børn, weekend workshops og mange flere ideer venter.

I dag er Piamaja også tilknyttet Gram Højskole, som har fået øjnene op for den gode stemning i Værkstedet og opdaget at den på forunderligvis flytter med til Gram, når Piamaja årligt underviser på ca. 10 ugekuser i drejning og er højskolens faste ”Drejeinstruktør” Se mere lige her: www.gramhojskole.dk

Værkstedets indehaver er selv en kreativ sjæl, der ikke kun kaster sig ud i, at egenhændigt restaurere gamle hønse og havehuse, maler lofter blå, holder af pink og har en unik ”broderende” stil i sine glaseringer, hun tænker også i mennesker og inspirerende arrangementer, som du eller dit kreative barn simpelthen er nødt til at opleve.

Lige her, midt i den store skov, 5 min udenfor Ribe er der skabt et sted, hvor der ikke kun er en unik atmosfære, men hvor du også som keramik interesseret kan lære et håndværk fra bunden og blive rigtig dygtig, eller hvor du kan slappe af med en nærende fritidsaktivitet.

Kvinden bag det hele, Piamaja, er sjælen i Værkstedet. Hun er det med lyst til at lære dig og dit projekt at kende og der er altid smil, kaffe på kanden og småkager i dåsen i vinduet.

Uddannet pædagog samt sanse- og kunstterapeut

Instruktøren bag

Instruktøren bag Værkstedet er Piamaja Dalsgård. Piamaja er uddannet pædagog og Sanse og Kunst terapeut- også er hun bidt af keramik og af mennesker. Flere gange i ugen går Piamaja selv i Værkstedet og kreere. Hun elsker rummet, friheden og det sanselige i keramikken og så elsker hun bare at formidle alt det skønne ved det.

Keramikken mødte Piamaja da hun som ung, gik på Hf og har i perioder været gemt langt væk, men drømmen om friheden til at skabe og tiden til at blive klogere, lære mere og eksperimentere med keramikken har været en drivkraft i hende. Senest under færdiggørelsen af hendes studie som Sanse og Kunst terapeut, har Piamaja igen dygtiggjort sig på keramikken og hvordan det påvirker os som mennesker at arbejde kreativt med keramik fremstilling.

Piamaja lever og ånder for det kreative rum, for fællesskabet og for mennesker. Næsten hver eneste dag byder hun indenfor til fri leg og til sparring på, hvordan du kan skabe det du gerne vil og til rekreative åndehuller for mennesker i travle hverdage.

Om nogen ved hun hvor meget det betyder for mennesker at have et fristed, hvor alt er tilladt og der er nærmest ingen regler i Værkstedet, der er bare mennesker der skaber sammen i fred, ro og frihed. Du finder ofte Piamaja i Værkstedet en sen aften eller tidlig morgen, hvor hun med stor ivrighed skaber de mest fantastiske farvekombinationer i glaseringen af keramikken.

Alt hvad Piamaja ved om mennesker og kreativitet bruger hun, i hendes undervisning og hun formidler nærværende, smilende og glædeligt, fordi hun synes det er en leg at undervise og facilitere kreativ fritid for alle.

Når Piamaja ikke underviser, bor og lever hun lige ved siden af Værkstedet, sammen med hendes tre børn, hund og katte- og således er atmosfæren i Værkstedet hjemligt, afslappet og helt nede på jorden og det er stimulerende og givende at opholde sig i nærheden.

1G9A1674

Piamaja Dalsgård

Instruktør

Børnene er vores vigtigste kunder

De vigtigste kunder i Værkstedet er børnene, for med børnene er det så uhyre vigtigt at de ikke lærer hvad der er ”rigtigt” og ”pænt og nydeligt” men at de får redskaber til at være fantasifulde og på samme tid skabe keramik, af sådan en kvalitet at det ikke bliver ødelagt eller sprænger i brændingen- og ofte skaber børnene gaver til dem de holder af, så de skal have lov til at opleve  succes med de færdige resultater.

Omhyggelighed

Et færdigt resultat er ikke kun betinget af hvordan du skaber din keramik. Dit færdige resultat er i høj grad et resultat af de materialer du anvender, brændinger og vores håndtering undervejs fra ler til færdigt resultat. I Værkstedet arbejder vi kun med materialer der er venlige overfor vores verden og især overfor dig, som skaber og bruger. Vores forskellige typer ler er alle af en høj kvalitet, glasurer det samme og er fødevaregodkendte og testede i brug, af os, inden du får dine hænder i dem. Vi gider nemlig godt gøre os umage, være nænsomme, forny vores viden og være omhyggelige med vores verden, med dig og dit projekt.

Keramik

Håndværk

Fællesskab

NYHEDSBREV

Tilmeld dig Værkstedets nyhedsbrev

… og modtag masser af spændende info og nyheder om kurser og hold før alle andre!